Qwest: Πούλησε μονάδα της έναντι 7 δισ. δολαρίων

Τις δραστηριότητες τηλεφωνικού καταλόγου αποφάσισε να πουλήσει η Qwest Communications έναντι 7 δισ. δολαρίων, προκειμένου να μειώσει το χρέος της και να αποφύγει τη χρεοκοπία, στις εταιρίες εξαγορών Carlyle Group και Welsh, Carson, Anderson & Stowe.

Qwest: Πούλησε μονάδα της έναντι 7 δισ. δολαρίων
Το ποσό των 7 δισ. δολαρίων αναμένεται να αποκομίσει η Qwest Communications από την πώληση των δραστηριοτήτων τηλεφωνικού καταλόγου στις εταιρίες εξαγορών Carlyle Group και Welsh, Carson, Anderson & Stowe, προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Οι δύο εταιρίες, οι οποίες δεχόταν τις συμβουλές της JP Morgan Chase & Co, υπερέβησαν την αντίστοιχη προσφορά ενός ανταγωνιστικού ομίλου, που περιελάμβανε την Thomas Lee Partners.

H Qwest βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση καθώς πρέπει να μειώσει τα χρέη της, ύψους 26,3 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, καθώς η μονάδα οπτικών ινών της εταιρίας δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα.

Αναλυτές του κλάδου εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η εταιρία δεν κατόρθωσε να διαπραγματευτεί την πώληση της μονάδας για ένα ποσό υψηλότερο των 8 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, σχολιάζουν, το κυριότερο είναι πως ξεπεράστηκε και αυτό το εμπόδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v