Διορθώνει η Wall, εν μέσω φημών για deals

Σε αναμενόμενη διόρθωση προχωρούν οι αμερικανικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, παρά τις φήμες για επικείμενα deals, κυρίως στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, αλλά και την καλύτερη του αναμενομένου επίδοση του εμπορικού ισοζυγίου για τον Ιούνιο (37,2 δισ. δολ., από προβλέψεις για 37,5 δισ. δολ.).

Με αναμενόμενη υποχώρηση ξεκίνησε η Wall Street, μετά την σημαντική άνοδο της Δευτέρας. Παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση είναι οι πολλές φήμες για deals, κυρίως στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, αλλά τα βελτιωμένα στοιχεία από το εμπορικό ισοζύγιο του Ιουνίου.

Την εταιρία Cingular προσέγγισε η Deutsche Telecom, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ώστε να πουλήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, Voicestream. Τη μονάδα της, που κατασκευάζει και διανέμει ”χρυσούς οδηγούς” (QwestDex) φέρεται αποφασισμένη να πουλήσει η Qwest Communications. Εξάλλου, όπως αναφέρει το site cnn.money, η μητρική του εταιρία AOL είναι έτοιμη να ανακοινώσει ότι καταβάλλει 9 δισ. δολ., ώστε να εξαγοράσει το μερίδιο της AT& T στην Time Warner

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, συρρίκνωση εμφάνισε τον Ιούνιο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στα 37,2 δισ. δολ., έναντι του 37,9 δισ. δολ. το Μάιο και εκτιμήσεις για 37,5 δισ. δολ.

Στο -0,83% και τις 942 μονάδες άνοιξε ο S&P 500, ενώ απώλειες της τάξης του 0,69% καταγράφει ο Dow Jones (8.928 μονάδες). Πτωτικά κινείται και ο Nasdaq (-0,84%), στις 1.382 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v