Η διανομή νέων μετοχών της Citigroup πιέζει το Dow

Πίεση ασκεί στο Dow Jones η απόφαση της Citigroup να διανείμει σε μετόχους της κοινές μετοχές με ειδικό δικαίωμα ψήφου, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η μετοχή της. Με λιγότερα κέρδη συνεχίζει ο Nasdaq.

Πίεση ασκεί στο Dow Jones, μετά το άνοιγμα της Τετάρτης, η έκδοση από τη Citigroup κοινών μετοχών με ειδικό δικαίωμα ψήφου (B class) και η επακόλουθη αποδυνάμωση της αξίας του τίτλου της.

Η κίνηση, που ήλθε ως συνέχεια της ολοκλήρωσης του προγράμματος της Citigroup για ασφαλιστική κάλυψη σε ταξιδιώτες, αποθαρρύνει τους επενδυτές και αποδυναμώνει το θετικό κλίμα που δημιούργησε η άνοδος των ευρωαγορών, αλλά και τα νέα από το deal στο χώρο της καλωδιακής.

Όπως ανακοινώθηκε, η AOL εξαγοράζει το μερίδιο της AT& T στις καλωδιακές επιχειρήσεις της Time Warner, κατόπιν συμφωνίας, το ύψος της οποίας εκτιμάται στα 9 δισ. δολ.

Εξάλλου, στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης συγκαταλέγεται η ομολογία ενοχής του M. Kopper, πρώην στελέχους της Enron, και ”δεξιού χεριού” του φερόμενου ως αρχιτέκτονα της απάτης, Festow.

Στο -0,59% και τις 8.819 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ άνοδο κατά 0,25% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.380 μονάδων, έχοντας ωστόσο δώσει πίσω αρκετά από τα κέρδη του ανοίγματος. Πτωτικά κατά 0,47% κινείται ο S&P 500, στις 933 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v