Wall: ”Διόρθωσε”, αγνοώντας τα θετικά νέα

Σε διόρθωση επιδόθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αγνοούν τόσο τα θετικά εταιρικά νέα για αποτελέσματα και επικείμενα deals, όσο και τη συρρίκνωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, προτιμώντας την αποκόμιση των κερδών από το ράλι της Δευτέρας.

Αντίστροφη με τη χθεσινή ήταν η πορεία που ακολούθησαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι αμερικανικές αγορές, αφού οι επενδυτές αγνόησαν θετικά νέα από εταιρίες και εμπορικό ισοζύγιο, προτιμώντας την αποκόμιση κερδών.

Πιέσεις άσκησε στη μετοχή της Verizon το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο, η Deutsche Telecom προσέγγισε τη Cingular με πρόταση να της πουλήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, Voicestream.

Το deal, του οποίου η αξία εκτιμάται μεταξύ 10 και 15 δισ. δολ., αν τελικά ολοκληρωθεί, είναι πολύ πιθανό να απειλήσει την κυριαρχία της Verizon Wireless το προϊόν της συνεργασίας μεταξύ Verizon και Vodafone.

Στην πώληση της θυγατρικής της που δημοσιεύει και διανέμει τηλεφωνικούς καταλόγους προχώρησε η Qwest, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα χρέη της, ενώ την αγορά της Andiamo Systems αποφάσισε η Cisco, έναντι 2,5 δισ. δολ.

Κέρδη πάνω από τις προβλέψεις ανακοίνωσε η Home Depot (50 σεντς ανά μετοχή) για το β΄ τρίμηνο του έτους, ενώ ξεπέρασε και τις επιδόσεις της του αντίστοιχου περσινού διαστήματος (39 σεντς ανά μετοχή).

Εξάλλου, συρρικνωμένο στα 37,2 δισ. δολ. από 37,9 δισ. δολ. το Μάιο ανακοινώθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ για τον Ιούνιο. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 37,5 δισ. δολ.

Στο -1,32% και τις 8.872 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ πτώση κατά 1,40% εμφάνισε ο S&P 500. Στο -1,40% και τις 937 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v