Η Ευρώπη δίνει... θάρρος στη Wall !

Θετικό κλίμα δημιουργεί στη Wall Street η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ως απόρροια των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν σήμερα εταιρίες- κολοσσοί της Γηραιάς Ηπείρου. Στα θετικά η επικείμενη ομολογία ενοχής στελέχους της Enron, αλλά και το deal μεταξύ AOL και AT& T.

Σε ανοδικό ξεκίνημα οδηγούν τις αμερικανικές αγορές τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, η διαφαινόμενη καταδίκη πρώην στελέχους της Enron, αλλά και το deal μεταξύ AOL και AT& T στο χώρο της καλωδιακής τηλεόρασης.

Σημαντική στη διαμόρφωση ανοδικού κλίματος χαρακτηρίζεται σήμερα η συμβολή της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς εκτός από τη σημαντική άνοδο των χρηματιστηρίων, εταιρίες, όπως η Lufthansa, η Nestle και η ασφαλιστική AXA ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου.

Εξάλλου, ο M. Kopper, πρώην στέλεχος της Enron, και ”δεξί χέρι” του φερόμενου ως αρχιτέκτονα της απάτης, Festow, αναμένεται να ομολογήσει την ενοχή του ενώπιον των ομοσπονδιακών αρχών.

Επίσης, στα θετικά νέα συγκαταλέγεται η κίνηση της AOL να εξαγοράσει το μερίδιο της AT& T στις καλωδιακές επιχειρήσεις της Time Warner, κατόπιν συμφωνίας, το ύψος της οποίας εκτιμάται στα 9 δισ. δολ.

Στο +0,74% και τις 8.937 μονάδες άνοιξε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 1,24% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.393 μονάδων. Ανοδικά κατά 0,94% κινείται και ο S&P 500, στις 946 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v