Στο Nasdaq η σκυτάλη της ανόδου

Με αιχμή το Nasdaq και τις τεχνολογικές μετοχές φαίνεται να ξεπερνιέται η καθοδική τάση που ακολούθησε το άνοιγμα, στη Wall Street. Πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται ο Dow από τη μετοχή της Citigroup, η οποία ανακοίνωσε διανομή μετοχών, αποδυναμώνοντας τον τίτλο της.

Τα… χειρότερα φαίνεται πως γλιτώνει προς το παρόν η Wall Street, αφού τη σκυτάλη των θετικών επιδόσεων παίρνει ο Nasdaq. Ο Dow, ο οποίος επίσης ξεκίνησε θετικά, δέχεται πιέσεις από τη μετοχή της Citigroup.

Η τράπεζα, αποφάσισε να διανείμει αριθμό κοινών μετοχών με ειδικό δικαίωμα ψήφου σε μετόχους της, αποδυναμώνοντας την αξία του τίτλου της. Εξάλλου θετική είναι η επίδραση του deal, αξίας 9 δισ. δολ. μεταξύ της AOL και της AT& T.

”Δεν υπάρχει κάποιο νέο που δικαιολογεί την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών”, επισημαίνουν αναλυτές. ”Το ανοδικό ράλι έκανε την εμφάνισή του, αλλά τώρα είμαστε ξανά αντιμέτωποι με την πραγματικότητα”, ισχυρίζεται επιφανής αναλυτής.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, ενώ πτωτικά αυτός των καπνοβιομηχανιών, καθώς ξεκίνησε η δίκη της Philip Morris, που κατηγορείται από μια καρκινοπαθή για υπαιτιότητα.

Στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης, περιλαμβάνεται και η ομολογία ενοχής του πρώην στελέχους της Enron, M. Kooper , που ήταν και το ”δεξί χέρι” του φερόμενου ως αρχιτέκτονα της απάτης, Festow.

Στο +0,75% και τις 944 μονάδες κινείται ο δείκτης S&P 500, ενώ κέρδη κατά 0,52% εμφανίζει ο Dow, στις 8.918 μονάδες. Άνοδο κατά 1,54%καταγράφει και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.397 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v