Κέρδη Dow από blue chips και Nasdaq από Microsoft

Τοποθετήσεις επενδυτών σε blue chips, όπως η Merck, η Home Depot και η Hewlett Packard οδήγησαν το Dow πάνω από τις 9.000 μονάδες, ενώ υπολογίσιμα κέρδη χάρισε στο Nasdaq η απόφαση της SSSB να αναθεωρήσει τη σύστασή της για τη μετοχή της Microsoft σε ”outperform” από ”neutral”.

Σε θετικό έδαφος οδηγήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, οι οποίοι προς το τέλος της συνεδρίασης διεύρυναν τα κέρδη τους.

Σε επίπεδα που δεν είχε συναντήσει από τις 10 Ιουλίου βρέθηκε ο Dow Jones, ενισχυμένος από τις τοποθετήσεις επενδυτών σε μεγάλες εταιρίες, όπως η Merck (επενδυτικός οίκος ξεκίνησε την κάλυψή της με market perform), η Hewlett Packard (έρευνα δείχνει να έχει αυξηθεί το μερίδιό της στην αγορά εκτυπωτών) και η Home Depot (που κατέγραψε την τρίτη σερί ανοδική συνεδρίαση).

Υπολογίσιμα κέρδη κατέγραψε και ο δείκτης Nasdaq, μετά την ανακοίνωση της αναβάθμιση στη μετοχή της Microsoft από την SSSB (σε outperform από neutral). Πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές εταιριών κατασκευής ημιαγωγών, αφού αρκετοί επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη, που δημιούργησε η άνοδος του κλάδου κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

”Δεν υπάρχουν σημαντικά νέα αυτή την εβδομάδα, ενώ αντίθετα, υπάρχει κάλυψη θέσεων short και ορισμένοι τεχνικοί παράγοντες που ευνοούν την άνοδο”, επισημαίνει αμερικανός αναλυτής.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, στις 389.00 από 391.000 διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 17 Αυγούστου. Οι αναλυτές περίμεναν τον αριθμό να διαμορφωθεί στις 385.000.

Στο +1,08% και τις 9.053 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδριάση ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,97% κατέγραψε ο Nasdaq στις 1.422 μονάδες. Ανοδικά (+1,41%) έκλεισε και ο S&P 500, στις 962 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v