”Κρατά” στις 9.000 μονάδες ο Dow

Στο επίπεδο των 9.000 μονάδων εξακολουθεί να κινείται ο Dow Jones, ενισχυμένος από την άνοδο των Hewlett Packard και Home Depot. Ώθηση παρέχει στο Nasdaq η κίνηση της SSSB να αναθεωρήσει τη σύστάσή της για τη μετοχή της Microsoft από ”neutral” σε ”outperform”.

Σε θετικό έδαφος κινούνται΄οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς blue chips και Microsoft ενισχύουν τους Dow και Nasdaq, αντίστοιχα.

Άνοδο καταγράφει η μετοχή της Hewlett Packard, καθώς σχετική έρευνα δείχνει, ότι η εταιρία αύξησε το μερίδιο της στην αγορά εκτυπωτών. Ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 1,30% εμφανίζει και η μετοχή της Home Depot, η οποία κινείται ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Μικτή είναι η συμπεριφορά των μετοχών του Nasdaq, αφού οι εταιρίες κατασκευής λογισμικού επηρεάζονται θετικά από την αναβάθμιση της SSSB στη μετοχή της Microsoft, ενώ οι μετοχές ημιαγωγών επιστρέφουν τα κέρδη που αποκόμισαν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 17 Αυγούστου μειώθηκαν από τις 391.000 στις 389.00, αριθμός χειρότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν 385.000.

Στο +0,81% και τις 9.029 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow (επίπεδα που είχε να συναντήσει από τις 10 Ιουλίου), ενώ κέρδη κατά 0,84% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.421 μονάδες. Ανοδικά κινείται και ο S&P 500, στο επίπεδο των 960 μονάδων (+1,15%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v