”Βλέπει” πάλι τις 9.000 μονάδες ο Dow

Πάνω από τις 9.000 μονάδες οδηγούν το Dow ορισμένα blue chips, όπως η Hewlett Packard (+3,6%) και η Home Depot(+1,07%). Κέρδη καταγράφει o κλάδος εταιριών λογισμικού, μετά την αναβάθμιση στη μετοχή της Microsoft από την SSSB, ενώ πιέσεις δέχεται ο κλάδος των ημιαγωγών. Λιγότερο του αναμενομένου μειώθηκαν οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας.

Σε επίπεδα που είχε να επισκεφτεί από τις αρχές περίπου του Ιουλίου ωθείται ο Dow Jones, καθώς τοποθετήσεις σε ”βαριά χαρτιά” τον οδηγούν υψηλότερα των 9.000 μονάδων.

Η μετοχή της Hewlett Packard καταγράφει κέρδη της τάξης του 3,6%, καθώς σχετική έρευνα δείχνει, ότι η εταιρία αύξησε το μερίδιο της στην αγορά εκτυπωτών. Ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 1% εμφανίζει και η μετοχή της Home Depot, η οποία κινείται ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Μικτή είναι η συμπεριφορά των μετοχών του Nasdaq, αφού οι εταιρίες κατασκευής λογισμικού επηρεάζονται θετικά από την αναβάθμιση της SSSB στη μετοχή της Microsoft, ενώ οι μετοχές ημιαγωγών επιστρέφουν τα κέρδη που αποκόμισαν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 17 Αυγούστου μειώθηκαν από τις 391.000 στις 389.00, αριθμός χειρότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν 385.000.

Στο +0,79% και τις 9.028 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow, ενώ κέρδη κατά 0,74% σημειώνει ο Nasdaq, στις μονάδες. Ανοδικά κινείται και ο S&P 500, στο επίπεδο των 959 μονάδων (+1,10%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v