Microsoft και Barnes & Noble διχάζουν τη Wall

Ανάμικτες διαθέσεις και μικρές μεταβολές επικρατούν στο άνοιγμα της Wall, καθώς η θετική είδηση από την αναβάθμιση της μετοχής της Microsoft από την SSSB, ”συγκρούεται” με τα άσχημα αποτελέσματα της Barnes & Noble, ενώ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν λιγότερο του αναμενομένου.

Σε αναζήτηση τάσης επιδίδονται στο άνοιγμα οι Dow και Nasdaq, καταγράφοντας μικρές μεταβολές και... αντίθετες τάσεις.

Θετικό κλίμα δημιουργεί για το Nasdaq η αναβάθμιση στη μετοχή της Microsoft από την SSSB. Ο οίκος αναθεώρησε ανοδικά τη σύστασή του για τον τίτλο σε outperform από neutral.

Αντίθετα, πιέσεις ασκεί στο Dow Jones η ανακοίνωση κερδών β΄ οικονομικού τριμήνου της Barnes & Noble, που διανέμει βιβλία στη λιανική πώληση. Η εταιρία ανακοίνωσε κερδοφορία της τάξης των 2 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 8 σεντς ανά μετοχή.

Χειρότερα του αναμενομένου ήταν εξάλλου, τα νέα από τον κλάδο της απασχόλησης, αφού οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 17 Αυγούστου διαμορφώθηκαν στις 389.000, χαμηλότερα από τις 391.000 του προηγούμενου επταημέρου, ενώ οι αναλυτές περίμεναν τον αριθμό να διαμορφωθεί στις 385.000.

Στο -0,03% και τις 949 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο S&P 500, ενώ μεταβολή κατά -0,13% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, στις 1.407 μονάδες. Στο -0,06% και τις 8.951 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v