AOL και Citigroup πιέζουν τη Wall Street

Νευρικά ξεκίνησε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς οι έρευνες των αρχών που διεξάγονται στη Citigroup και την AOL Time Warner αποτρέπουν προς το παρόν τη θετική πορεία για πέμπτη συνεδρίαση.

Οι έρευνες των αρχών στη Citigroup και την AOL Time Warner πιέζουν την αμερικανική αγορά στην έναρξη της συνεδρίασης, απειλώντας να χαλάσουν το θετικό κλίμα που ακολουθεί η Wall Street σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι έρευνες των αρχών της Νέας Υόρκης στις δραστηριότητες της Salomon Smith Barney, διευρύνονται προκειμένου να ανακαλύψουν εάν ο Σάνφορντ Βάιλ, πρόεδρος της Citigroup, μητρικής της SSB, βοήθησε τη χρηματιστηριακή εταιρία ώστε να συνάψει μια αξιόλογη συμφωνία με την ΑΤ&Τ.

Εξάλλου, η AOL Time Warner είναι και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι κορυφαία στελέχη της εταιρίας ερευνώνται από τη SEC σχετικά με θετικές εκτιμήσεις που έδιναν, ενώ πουλούσαν μετοχές της εταιρίας media.

Ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της λιανικής εταιρίας προϊόντων νοικοκυριού Williams-Sonoma, ενώ αντίθετα περιέκοψε τις αντίστοιχες προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας πώλησης βιβλίων Barnes & Nobles.

Ο Dow Jones στην έναρξη της συνεδρίασης καταγράφει απώλειες περί το 0,85% στις 8976,72 μονάδες, ενώ στο 1,12% διαμορφώνεται και η πτώση για το Nasdaq στις 1406,93 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί κατά 0,92%, στις 953,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v