Εκροές 50 δισ. δολ. από Μετοχικά Αμοιβαία στις ΗΠΑ

Εκροές κεφαλαίων, ύψους 50 δισ. δολ., από τα Αμοιβαία Μετοχικά Κεφάλαια (Equity Funds) στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, αναμένει η εταιρία Lipper. Αν το παραπάνω ποσό επιβεβαιωθεί, δεδομένο πολύ ισχυρό, τότε θα αποτελέσει νέο αρνητικό ρεκόρ.

Εκροές 50 δισ. δολ. από Μετοχικά Αμοιβαία στις ΗΠΑ
Aρνητικό ρεκόρ φαίνεται να κατέγραψαν οι εκροές σε Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια (Εquity Funds)στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Lipper, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρίες αξιολόγησης Αμοιβαίων Κεφαλαίων παγκοσμίως.

Oι συνολικές εκροές κεφαλαίων εκροές υπολογίζονται περί τα 50 δισ. δολ. περίπου, δεδομένο που αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει νέο ρεκόρ, ύστερα από τις εκροές ύψους 30 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο του 2001.

Αναλυτικότερα η εταιρία Lipper, σε σχετική έρευνά της υπολογίζει τον αριθμό των εκροών σαφώς πάνω από τα 45 δισ. δολ. και πλησίον των 50 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση στελεχών της εταιρίας.

Η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αμερικανικές αγορές, αλλά και την κλονισμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο αμερικανικό ”επιχειρείν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v