Καταναλωτική εμπιστοσύνη, Intel ”πλήγωσαν” τη Wall

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε η Wall τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από την κατακρήμνιση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά και από τις προειδοποιήσεις της Intel για τις επιδόσεις της του γ’ τριμήνου. Πίεση άσκησε και η απόφαση της Merrill Lynch να υποβαθμίσει αρκετές εταιρίες λιανικής.

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street πιεσμένοι από τη σημαντική πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως από τις προειδοποιήσεις της Intel.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, ανακοίνωσε, ότι η εταιρία θα εμφανίσει αδύναμους ρυθμούς ανάπτυξης για το γ΄ τρίμηνο, χτυπώντας εκ νέου το ”καμπανάκι” για την τεχνολογία και παρέχοντας αφορμή για αποκόμιση κερδών από την πρόσφατη ανάκαμψη των τεχνολογικών τίτλων. Η μετοχή της εταιρίας κατέγραψε απώλειες της τάξης του 5%.

Στο χαμηλότερο σημείο του 2002, στο 93,5 διαμορφώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο, έναντι του αναθεωρημένου 97,4 του Ιουλίου, αλλά και των εκτιμήσεων για 97. Αντίθετα, ”άλμα” κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στο 8,7%, έναντι προβλέψεων για 1,4% και ενώ τον Ιούνιο είχαν βρεθεί στο –4,5%.

Αρνητική εξάλλου, ήταν για τη σημερινή συνεδρίαση, η κίνηση της Merrill Lynch να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για αρκετές εταιρίες λιανικής (AnnTaylor Stores, The Limited, Williams-Sonoma).

”Η αγορά επιχείρησε να κινηθεί ανοδικά, αλλά τα νέα της Intel και η καταναλωτική εμπιστοσύνη έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, εκτιμά αμερικανός αναλυτής.

Στο -3,16% και τις 1.347 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq, ενώ απώλειες της τάξης του 1,06% σημείωσε ο Dow Jones, στις 1.347% μονάδες. Στο -1,39% και τις 934 μονάδες έκλεισε ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v