Πιέζεται ο Dow από Disney και Wal Mart

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Walt Disney, η δυσμενής πρόβλεψη της Wal Mart για τις πωλήσεις της, αλλά και αδυναμία των τεχνολογικών και των αεροναυπηγικών μετοχών οδηγούν χαμηλότερα το Dow Jones, παρά τα θετικά νέα από τις πωλήσεις κατοικιών. Νευρικά κινείται ο Nasdaq.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει ο Dow Jones, αν και μετά το μέσον της συνεδρίασης επέδειξe ανοδικές τάσεις, ενώ νευρικές τάσεις επιδεικνύει ο Nasdaq.

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Walt Disney, ως αποτέλεσμα της ”αναιμικής ταμειακής ροής” της εταιρίας.

Εξάλλου, τις ανησυχίες της ανακοίνωσε η εταιρία λιανικής Wal Mart σχετικά με τη πορεία των πωλήσεων σε υποκαταστήματά της που λειτουργούν ένα έτος ή και λιγότερο.

Πιέσεις δέχονται εξάλλου οι κλάδοι της τεχνολογίας και της αεροναυπηγικής, ενώ κέρδη εμφανίζει αυτός των τηλεπικοινωνιών.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, oι πωλήσεις νέων κατοικιών κατέγραψαν αύξηση κατά 6,7% και διαμορφώθηκαν στα 1,017 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση, έναντι 1 εκατ. τον Ιούνιο και εκτιμήσεις για 975.000. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών διαμορφώθηκαν στις 5,33 εκατ. μονάδες καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 4,5%. Οι αναλυτές περίμεναν ο αριθμός να βρεθεί στα 5,30 εκατ., ενώ τον Ιούνιο ήταν στα 5,07 εκατ. μονάδες.

Στο -0,18% και τις 8.857 μονάδες κινείται αυτή την ώρα δείκτης Dow Jones, ενώ μικρά κέρδη κατά 0,04% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.381 μονάδες. Ποσοστιαία άνοδο 0,13% καταγράφει εξάλλου, ο S&P 500, στις 942 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v