Wall: Αρνητικό πρόσημο σε... θετικό κλίμα!

Σε αρνητικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους οι βασικοί δείκτες της Wall, λίγο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις στις νέες κατοικίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ για τον Ιούλιο. Πιέσεις στην αγορά ασκεί η μετοχή της Wal Mart, η οποία δήλωσε ότι ανησυχεί για την πορεία των πωλήσεων στα νέα καταστήματά της.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, λίγο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις κατοικιών του Ιουλίου, οι οποίες σημείωσαν απρόσμενη άνοδο.

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν τόσο οι πωλήσεις νέων, όσο και υπαρχόντων κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών κατέγραψαν αύξηση κατά 6,7% και διαμορφώθηκαν στα 1,017 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση, έναντι 1 εκατ. τον Ιούνιο και εκτιμήσεις για 975.000. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών διαμορφώθηκαν στις 5,33 εκατ. μονάδες καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 4,5%. Οι αναλυτές περίμεναν ο αριθμός να βρεθεί στα 5,30 εκατ., ενώ τον Ιούνιο ήταν στα 5,07 εκατ. μονάδες.

”Οι επενδυτές ήλπιζαν για παρόμοια στοιχεία” επισημαίνει αμερικανός αναλυτής και συνεχίζει: ”Υπήρχε η αμφιβολία για το κατά πόσον οι αμερικανοί θα σταματήσουν να ξοδεύουν. Η απάντηση είναι όχι”.

Θετική κρίνεται εξάλλου, η επιρροή από την άνοδο του δολαρίου, έναντι του ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street ”γύρισαν” πτωτικά, γεγονός στο οποίο συντελεί και η πίεση στη μετοχή της Wal Mart, καθώς η εταιρία λιανικής ανακοίνωσε την ανησυχία της για τις πωλήσεις των υποκαταστημάτων της, που λειτουργούν ένα χρόνο ή λιγότερο.

Αβεβαιότητα συνεισφέρει εξάλλου στις αγορές, η διογκούμενη φημολογία για επικείμενη αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ.

Το κλίμα στην αγορά είναι θετικό” επιμένουν αναλυτές, την ίδια ώρα που η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές μετοχές διαμορφώνεται στο 2:1.



Στο -0,67% και τις 8.813 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,68% καταγράφει ο Nasdaq (στις 1.371 μονάδες). Πτωτικά κατά 0,54% διαμορφώνεται και ο δείκτης S&P 500, στο επίπεδο των 935 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v