Το θετικό πρόσημο ”κατάφερε” η Wall

Τις καθοδικές τάσεις αντέστρεψαν λίγη ώρα πριν το κλείσιμο οι βασικοί δείκτες της Wall, αφού οι πιέσεις στο Dow από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Disney, αντισταθμίστηκαν τελικά από τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών, ενώ τοποθετήσεις σε τεχνολογικούς τίτλους (Ciena, Lucent) βοήθησαν το Nasdaq.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, το πρόσημο του Dow Jones, έγινε θετικό.

Ο βιομηχανικός δείκτης δέχτηκε νωρίτερα πιέσεις από την είδηση της υποβάθμισης από την Fitch της πιστοληπτικής ικανότητας της Walt Disney, κάτι που ο οίκος στήριξε στην αδύναμη ταμειακή ροή της εταιρίας.

Αρνητική επίδραση είχε εξάλλου, η ανακοίνωση της εταιρίας λιανικής, Wal Mart, η οποία προειδοποίησε σχετικά με την πορεία των πωλήσεων σε υποκαταστήματά της που λειτουργούν ένα έτος ή και λιγότερο.

Αντίθετα, θετικά ήταν τα νέα από το μακροοικονομικό επίπεδο, όπου οι πωλήσεις νέων κατοικιών κατέγραψαν τον Ιούλιο αύξηση κατά 6,7% και διαμορφώθηκαν στα 1,017 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση, έναντι 1 εκατ. τον Ιούνιο και εκτιμήσεις για 975.000. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών διαμορφώθηκαν στις 5,33 εκατ. μονάδες καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 4,5%. Οι αναλυτές περίμεναν ο αριθμός να βρεθεί στα 5,30 εκατ., ενώ τον Ιούνιο ήταν στα 5,07 εκατ. μονάδες.

Σημαντική, στην αντιστροφή της τάσης, χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά επιλεγμένων τεχνολογικών μετοχών, όπως η Ciena (για την οποία αναλυτές εκτίμησαν, ότι οι επιδόσεις της συνάντησαν τον πάτο τον Ιούλιο) και η Lucent Technologies (θετικές εκτιμήσεις από την Deutsche Securities). Μεγαλύτερα, εκτιμούν αναλυτές, ότι θα μπορούσαν να είναι τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, αν δεν ασκούσαν καθοδική πίεση δεικτοβαρείς μετοχές, όπως είναι η Oracle και Dell.

Στο +0,52% και τις 8.918 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 0,80% εμφάνισε ο Nasdaq, στις 1.391 μονάδες. Ποσοστιαία άνοδο κατά 0,75% κατέγραψε εξάλλου, ο S&P 500, στις 947 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v