Αντιφατικά στοιχεία πιέζουν τη Wall

Η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο στο 93,5 από 97,4 εξάλειψε τα αρχικά κέρδη του Dow, που προήλθαν από τη σημαντικά μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά. Πιέσεις στο Nasdaq από την προειδοποίηση της Intel για τους ρυθμούς ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο.

Πτωτικά κινείται ο Dow, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν αρνητικά από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αγνοώντας την αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Στο 93,5 διαμορφώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο, έναντι προβλέψεων για 97 και ενώ για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκε στο 97,4. Όπως παρατηρούν αναλυτές, το 93,5 αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο του 2002.

Αντίθετα, αλματώδη αύξηση, που είχαν να καταγράψουν από τον Οκτώβριο του 2001, σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών (υπολογιστές, αυτοκίνητα, κλπ) τον Ιούλιο, καθώς διαμορφώθηκαν στο +8,7%, έναντι εκτιμήσεων για 1,4% και ενώ τον Ιούνιο είχαν βρεθεί στο –4,5%.

Πιέσεις ασκούνται από το άνοιγμα στο δείκτη Nasdaq, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Intel ανακοίνωσε, ότι περιμένει ”αδύναμους τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρίας στο γ΄ τρίμηνο”. Επίσης, αρνητική εκτιμάται, ότι θα είναι για το Dow η κίνηση της Merrill Lynch να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για αρκετές εταιρίες λιανικής.

”Η αγορά κινείται ανοδικά και μετά οπισθοχωρεί”, σχολιάζει αναλυτής της New Millenium Advisor. ”Φαίνεται ότι η… αρκούδα είναι ακόμη βρέφος και δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της”, προσθέτει.

Στο -0,56% και τις 8.869 μονάδες κινείται ο Dow, ενώ απώλειες κατά 1,60% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.369 μονάδες. Στο -0,81% και τις 940 μονάδες κινείται μετά το άνοιγμα ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v