Στη Nortel η σκυτάλη των πιέσεων στη Wall

Συνέχεια στο πτωτικό κλίμα της Τρίτης δίνει, κατά το άνοιγμα, η ανακοίνωση της Nortel. Η εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της, ενώ ανακοίνωσε περικοπή ακόμη 7.000 θέσεων εργασίας.

Με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, καθώς οι προειδοποιήσεις της Nortel συντελούν στη συνέχιση του αρνητικού κλίματος, που επικράτησε την Τρίτη.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, περιέκοψε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις, ενώ ανακοίνωσε περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις 35.000 που ανακοινώθηκαν προηγούμενα. Αντιδρώντας στις ανακοινώσεις, η CSFB περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Nortel κατά 2 σεντς ανά μετοχή.

Εξάλλου, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Hewlett Packard ανακοίνωσε αποτελέσματα που συνάντησαν τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ προηγούμενα η μετοχή της είχε απωλέσει το 4,3% της αξίας της.

Πιέσεις στον κλάδο των αεροπορικών αναμένεται να ασκήσει η εξέλιξη στο μέτωπο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη Boeing, όπου 25.000 άτομα οδηγούνται σε απεργιακή δράση.

Στο -0,88% και τις 8.746 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες 0,86% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.336μονάδες. Πτωτικά 0,84% κινείται και ο S&P 500, πέριξ των 927 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v