GE και macro οδηγούν σε πτώση τη Wall

Σε νέα αρνητική συνεδρίαση οδηγούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, καθώς η αύξηση του αριθμού των ανέργων αλλά και οι αρνητικές εκτιμήσεις της Lehman Brothers για την GE, έχουν ήδη δημιουργήσει ένα έντονα πτωτικό κλίμα. Με ρυθμούς 1,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι ελπίδες των επενδυτών για μια θετική συνεδρίαση ύστερα από το πτωτικό κλίμα των δύο τελευταίων ημερών, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Lehman Brothers για την GE και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας.

Ιδιαίτερα αρνητικά επιδρά στην αγορά η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Lehman Brothers για τα κέρδη ανά μετοχή της General Electric για το 2003.

Επιπρόσθετα, στην υποχώρηση των δεικτών συμβάλλει και η ανακοίνωση της αύξησης των επιδομάτων ανεργίας στις 403.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 385.000. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το ποσοστό έχει υπερβεί το ψυχολογικό όριο των 400.000.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου των Ηνωμένων Πολιτειών ανήλθε στο 1,1%, όπως και αναμενόταν.

O δείκτης Dow Jones κινείται στις 8581,11 μονάδες με απώλειες 1,30%, ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,96% στις 1301,78 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει πτώση 1,26% στις 906,26 μονάδες.

Πτωτικά συνεχίζει να κινείται και η μετοχή της Intel, όπως και αυτή της Nortel, ύστερα από τις απογοητευτικές εκτιμήσεις της τελευταίας και τα σχέδια για νέες απολύσεις.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται ακόμη οι μετοχές των ABN Amro και Amvescap, παρά την αναβάθμιση που δέχτηκαν και οι δύο εταιρίες από τον επενδυτικό οίκο Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v