Σκληρή ”μάχη δίνει ο Dow Jones για την άνοδο

Αναποφάσιστοι εμφανίζονται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς ο Dow Jones δεν κατόρθωσε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, ενώ και ο Nasdaq έχει περιορίσει σημαντικά τα κέρδη που κατέγραφε περί το μέσον της συνεδρίασης.

Διστακτικοί εμφανίζονται για άλλη μια φορά οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να μην κατορθώνει, προς το παρόν, να διατηρήσει τα πρόσκαιρα κέρδη, και τον Nasdaq να χάνει μέρος των κερδών του.

Οι πιέσεις παραμένουν ακόμη ισχυρές, ύστερα από την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας αλλά και την αρνητική αναθεώρηση των κερδών της GE από τη Lehman Brothers.

Η UBS Warburg υποβάθμισε την κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού επεξεργαστών Novellus Systems, με τη μετοχή της τελευταίας να σημειώνει απώλειες, όπως και αυτές των Lam Research και Synopsys.

Αντίθετα, υψηλά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Yahoo, καθώς η Merrill Lynch αναβάθμισε τον κλάδο των εταιριών Διαδικτύου σε neutral από το sell. Ανοδικά κινείται και η General Motors, καθώς η JP Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το 2002.

Η Lehman Brothers ωστόσο περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της General Electric για το 2003.

Αρνητικά κινούνται και οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών, καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το 2002. Πτώση 6% καταγράφει η μετοχή της UAL Corp ενώ κατά 3% υποχωρεί ο τίτλος της Continental.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου των Ηνωμένων Πολιτειών ανήλθε στο 1,1%, όπως και αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v