Επιχειρεί ανάκαμψη η Wall

Η προς τα πάνω αναθεώρηση του κλάδου των εταιριών Internet από την Merrill Lynch (neutral από reduce/sell) έδωσε θετική ώθηση στο Νasdaq και περιόρισε τις απώλειες του Dow. Το ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 1,1%, όπως αναμενόταν, ενώ αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Κατεύθυνση αναζητά η αμερικανική αγορά, καθώς ο Nasdaq έχει ήδη γυρίσει σε θετικό έδαφος και ο Dow Jones περιορίζει αισθητά τις απώλειές του, ύστερα από μια αρνητική έναρξη.

Την πίεση στον Dow Jones συντηρούν, προς το παρόν τουλάχιστον, τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία αυξήθηκαν στις 403.000 από τις 385.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Αρνητική είναι και η επίδραση της προς τα κάτω αναθεώρησης των κερδών ανά μετοχή της General Electric για το 2003 από τη Lehman Brothers.

Αντίθετα, οι τεχνολογικές μετοχές ακολουθούν θετική κατεύθυνση, ύστερα από την αναβάθμιση του κλάδου Internet από τη Merrill Lynch σε neutral από reduce/sell. Ήδη η μετοχή της Yahoo σημειώνει κέρδη άνω του 12%.

Αρνητικά κινούνται και οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών, καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το 2002. πτώση 6% καταγράφει η μετοχή της UAL Corp ενώ κατά 3% υποχωρεί ο τίτλος της Continental.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου των Ηνωμένων Πολιτειών ανήλθε στο 1,1%, όπως και αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v