Θετικό κλίμα από τα macro στη Wall (update)

Σε θετικό έδαφος πέρασε η Wall Street, μετά την ανακοίνωση του δείκτη PMI του Σικάγο, οι καλύτερες επιδόσεις του οποίου προστίθενται στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών του Ιουλίου. Εξακολουθούν οι πιέσεις στην τεχνολογία λόγω των προειδοποιήσεων από Sun και Novellus.

Σε θετικό μετατράπηκε το πρόσημο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από την ανακοίνωση του δείκτη PMI του Σικάγο, αλλά και τις αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες. ”Υπό πίεση” εξακολουθεί να βρίσκεται ο κλάδος των τεχνολογιών, λόγω εταιρικών προειδοποιήσεων από Novellus και Sun.

Στο 87,6 ανακοινώθηκε για τον Αύγουστο ο δείκτης κλίματος του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει 87,9 και την επίδοση του Ιουλίου στο 88,1. Για τον ίδιο μήνα, σε καλύτερα του αναμενομένου επίπεδα ανακοινώθηκε ο δείκτης PMI της περιοχής του Σικάγο, στο 54,9, έναντι προβλέψεων για 52 και επίδοσης Ιουλίου στο 51,5.

Εξάλλου, αύξηση κατά 1% σημείωσαν οι δαπάνες καταναλωτή τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά και την επίδοση του Ιουνίου (0,5%). Εξάλλου, αμετάβλητο παρέμεινε το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα.

Η Sun Microsystems, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πέμπτης, ανακοίνωσε, ότι αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της για το τρέχον τρίμηνο, αφού, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, οι δαπάνες για την τεχνολογία βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Αρνητικές ήταν οι προειδοποιήσεις και της εταιρίας Novellus, η οποία ανακοίνωσε ότι, για το γ΄ τρίμηνο, περιμένει μείωση κερδών, εσόδων, παραγγελιών και πωλήσεων.

”Οι επενδυτές διστάζουν να δεσμέυσουν κεφάλαια για τρεις ημέρες”, καθώς τη Δευτέρα οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω της ”labour day”.

Στο -0,39% και τις 8.636 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,82% καταγράφει ο Nasdaq (1.324 μονάδες). Στο -0,61% και τις 912 μονάδες διαμορφώνεται κατά την έναρξη ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v