Διαφορετικές τροχιές για Dow και Nasdaq

Διαφορετικούς δρόμους ακολουθούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς ο Dow επηρεάζεται θετικά από τα μακροοικονομικά (καταναλωτικές δαπάνες, δείκτης μεταποίησης Σικάγο), ενώ στο Nasdaq, εξακολουθούν να καταγράφονται πιέσεις από τις προειδοποιήσεις των Sun και Novellus.

Μικτές τάσεις επικρατούν μετά το μέσον της συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία από καταναλωτικές δαπάνες και μεταποιητική δραστηριότητα δίνουν ώθηση στο Dow, ενώ οι προειδοποιήσεις από Sun και Novellus πιέζουν το Nasdaq.

Σε καλύτερα του αναμενομένου επίπεδα ανακοινώθηκε ο δείκτης PMI της περιοχής του Σικάγο, για το μήνα Αύγουστο, στο 54,9, έναντι προβλέψεων για 52 και επίδοσης Ιουλίου στο 51,5. Επίσης θετικά ήταν τα νέα από το μέτωπο των καταναλωτικών δαπανών του Ιουλίου: ανακοινώθηκαν αυξημένες κατά 1%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη αύξηση, στο 0,8% και το ποσοστό του Ιουνίου είχε διαμορφωθεί στο 0,5%.

Για τον ίδιο μήνα, αμετάβλητο παρέμεινε το προσωπικό εισόδημα, ενώ κάμψη σημείωσε ο δείκτης κλίματος του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο οποίος για τον Αύγουστο ανακοινώθηκε 87,6, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει 87,9 και την επίδοση του Ιουλίου στο 88,1.

Η Sun Microsystems, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης, ανακοίνωσε, ότι αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της για το τρέχον τρίμηνο, αφού, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, οι δαπάνες για την τεχνολογία βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Αρνητικές ήταν οι προειδοποιήσεις και της εταιρίας Novellus, η οποία ανακοίνωσε ότι, για το γ΄ τρίμηνο, περιμένει μείωση κερδών, εσόδων, παραγγελιών και πωλήσεων.

Το δισταγμό των επενδυτών να τοποθετηθούν σήμερα, εν όψει της αργίας της Δευτέρας επισημαίνουν οι αναλυτές τονίζοντας, ότι ”κανείς δεν θέλει να μείνει δεσμευμένος για τρεις ημέρες”.

Στο και τις μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες καταγράφει ο Nasdaq, στις μονάδες. Ποσοστιαία μεταβολή καταγράφει ο S&P 500 και συναντά τις μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v