Διαθέσεις ανάκαμψης στη Wall Street

Τάσεις ανάκαμψης δείχνει η αμερικανική αγορά ύστερα από τη χθεσινή ”σφαλιάρα” που δέχτηκε, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες τον Αύγουστο δημιουργούν θετικό κλίμα και ωθούν ανοδικά γνωστά blue chips.

Με οδηγό τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες του Αυγούστου, η αμερικανική αγορά οδηγείται σε ανάκαμψη ύστερα από τις χθεσινές βαρύτατες απώλειες.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Αύγουστο παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση κατά 0,4%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν πως η χθεσινή μεγάλη πτώση μπορεί έως κάποιο βαθμό να χαρακτηριστεί και φυσιολογική, λαμβανομένου υπόψη ότι στη διάρκεια του Αυγούστου η αγορά γνώρισε σημαντική άνοδο.

Εξάλλου συνεχίζονται οι ανησυχίες για τον κλάδο των επεξεργαστών, με αφορμή τις αρνητικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2002 και 2003 της Intel από τις Merrill Lynch και Credit Suisse First Boston.

Ακόμη, πιέσεις δημιουργεί και η προειδοποίηση της Fairchild Semiconductor για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου. Αντίθετα, θετικές είναι οι εκτιμήσεις του CEO της Dell Computer σχετικά με τη ζήτηση στον κλάδο των υπολογιστών.

Άνοδο καταγράφουν ακόμη οι μετοχές της κορυφαίας εταιρίας πληροφορικής Microsoft, αλλά και ο τίτλος της SBC Communications, καθώς επίσης και οι Boeing και General Dynamics.

Ωστόσο, η Credit Suisse First Boston περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου των Bear Sterns και Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v