Intel και macro ”ρίχνουν” τη Wall Street

Με βαριές απώλειες εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Wall, καθώς η στασιμότητα (50,5) του δείκτη μη μεταποιητικού τομέα (ISM) τον Αύγουστο έναντι προβλέψεων για 51,8, σε συνδυασμό με την αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων της Lehman Brothers για την Intel συνιστούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό τοπίο. Σε ελεύθερη πτώση οι ευρωαγορές.

Με το…αριστερό ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της εβδομάδας η αμερικανική αγορά εξαιτίας των αρνητικών στοιχείων για το δείκτη μη μεταποιητικού τομέα (ISM), αλλά και της αρνητικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Lehman Brothers για την Intel.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο δείκτης ISM (NAPM), παρέμεινε αμετάβλητος τον Αύγουστο στο 50,5, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στο 51,8. Ωστόσο, το κυριότερο είναι πως ο δείκτης παραμένει πάνω από το 50, που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Ο επενδυτικός οίκος Lehman Brothers περιόρισε τις εκτιμήσεις του για τις πωλήσεις της Intel στο τρίτο τρίμηνο, στα 6,4-6,7 δισ. δολάρια, από το προηγούμενο ποσό των 6,3-6,9 δισ. δολάρια.

Στην αναφορά της ακόμη η Lehman Brothers εκτιμά πως η Intel θα προχωρήσει σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το 2002 και 2003.

Ο δείκτης Dow Jones, καταγράφει απώλειες που υπερβαίνουν το 2,5%, ενώ κοντά στο 3% κυμαίνεται η πτώση για τους Nasdaq και S&P.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της βιοτεχνολογικής Amgen, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι το νέο φάρμακο κατά της αναιμίας που θα λανσάρει η εταιρία, μπορεί να κερδίσει μερίδιο της αγοράς από την Johnson & Johnson.

Θετική πορεία ακολουθούν και οι μετοχές της καπνοβιομηχανίας RJ Reynolds Tobacco, καθώς ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι οι μετοχές της θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στον δείκτη Standard & Poor’s 500, αντικαθιστώντας την Conoco που ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με την Philips Petroleum.

Αντίθετα, η UBS Warburg υποβάθμισε την Ford Motor σε reduce από hold, περικόπτοντας παράλληλα και την τιμή στόχο της εταιρίας στα 9,50 δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση των 12 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v