Ανεργία και Intel ”εκτινάσσουν” τη Wall Street

Η ευχάριστη έκπληξη απο την υποχώρηση της ανεργίας τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τις θετικές εκτιμήσεις της Intel, οδηγούν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης σε εντυπωσιακή ανάκαμψη την αμερικανική αγορά.

Η απροσδόκητη υποχώρηση της ανεργίας στο 5,7% τον Αύγουστο, αλλά και οι θετικές προβλέψεις της Intel, δημιουργούν ιδανικές προϋποθέσεις για μια ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο δείκτης της ανεργίας τον Αύγουστο υποχώρησε στο 5,7% από το 5,9% του Ιουλίου. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα σημειώσει άνοδο στο 6%. Παράλληλα, στη διάρκεια του ίδιου μήνα, προστέθηκαν 39.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 30.000.

Θετικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση της κορυφαίας εταιρίας επεξεργαστών Intel, η οποία εκτιμά ότι οι πωλήσεις της για το τρίτο τρίμηνο θα ανέλθουν μεταξύ των 6,3-6,7 δις. δολαρίων, εκτίμηση αντίστοιχη με αυτή των αναλυτών. Ήδη οι μετοχές της Intel έχουν καταγράψει άνοδο κατά 6%.

Μεγάλες απώλειες κατά 14% σημειώνουν οι μετοχές της λιανικής εταιρίας ειδών ρουχισμού Bebe, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά 17,6%.

Υψηλότερα αναμένεται να κινηθούν και οι τίτλοι της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Φαρμάκων και Τροφίμων ενέκρινε το φάρμακο Arimidex της εταιρίας.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 1,73% στις 8427,74 μονάδες, ενώ και ο S&P ενισχύεται με το ίδιο ποσοστό, στις 894,36 μονάδες. Ο Nasdaq εκτινάχθηκε ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης κατά 2,8% στις 1286,41 μονάδες.

Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Motorola, καθώς η εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πετύχει τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v