Wall: Περιορίζει τις απώλειες- όχι την ανησυχία

Στον περιορισμό των αρχικών της απωλειών επιδίδεται η Wall Street, εν μέσω ανησυχίας για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά και περίσκεψης για τις επιπτώσεις που θα έχει μια επέμβαση στο Ιράκ. Πτωτικό ήταν το κλίμα για τις ευρωαγορές, ενώ το ευρώ παραμένει στα 98 σεντς και το πετρέλαιο συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

Την πτωτική της κίνηση περιορίζει, μετά το μέσον της συνεδρίασης, η Wall Street, καθώς παρουσιάζονται αγοραστικές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να λείπει η ανησυχία για την επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, αλλά και για την πιθανότητα νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

”Η άνοδος της Παρασκευής θα πρέπει να αποδίδεται μάλλον σε short covering, παρά σε άλλες αιτίες”, σχολιάζουν αναλυτές, ενώ τονίζουν ότι τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη (ημέρα της επετείου της 111ης Σεπτεμβρίου) θα πρέπει να αναμένονται ισχνοί όγκοι συναλλαγών και ”επενδυτική επιφύλαξη”.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αυξημένα κατά 0,6% ανακοινώθηκαν τα αποθέματα χονδρικής των αμερικανικών επιχειρήσεων για το μήνα Ιούλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το Νοέμβριο του 2000. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,2%, ενώ τον Ιούνιο, το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 0,4%.

Πιέσεις εξάλλου ασκούν στο δείκτη Dow Jones η κίνηση της Morgan Stanley να περικόψει τη σύστασή της για τη μετοχή της JP Morgan και Citigroup να αντικαταστήσει τον επικεφαλής του τμήματός της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής. Μικρές απώλειες καταγράφει ο Nasdaq, επηρεασμένος από την περικοπή των προβλέψεων για τις πωλήσεις της IDC, αλλά και τις προειδοποιήσεις για τα έσοδα της AOL.

Στο +0,21% και τις 8.445 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ απώλειες 0,16% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.293 μονάδες. Ανοδικά κατά 0,29% διαμορφώνεται άλλωστε ο δείκτης S&P 500, στις 896 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v