Εντυπωσιακή προσπάθεια για ανάκαμψη στη Wall

Ανακουφισμένοι οι επενδυτές από τις εκτιμήσεις της Intel αλλά και την απροσδόκητη πτώση της ανεργίας τον Αύγουστο, οδήγησαν σε κατακόρυφη άνοδο την αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με εντυπωσιακά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από την αναπάντεχη μείωση του ποσοστού της ανεργίας αλλά και τις εκτιμήσεις της Intel.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο δείκτης της ανεργίας τον Αύγουστο υποχώρησε στο 5,7% από το 5,9% του Ιουλίου. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα σημειώσει άνοδο στο 6%. Παράλληλα, στη διάρκεια του ίδιου μήνα, προστέθηκαν 39.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 30.000.

Θετικά επέδρασε στην αγορά και η ανακοίνωση της κορυφαίας εταιρίας επεξεργαστών Intel, η οποία εκτιμά ότι οι πωλήσεις της για το τρίτο τρίμηνο θα ανέλθουν μεταξύ των 6,3-6,7 δις. δολαρίων, εκτίμηση αντίστοιχη με αυτή των αναλυτών. Οι μετοχές της Intel κατέγραψαν σημαντική άνοδο, όπως και αυτές των Applied Materials, Micron Technology και Novellus Systems.

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκε ο τίτλος της Lucent Technologies, καθώς η UBS Warburg αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της τεχνολογικής εταιρίας το 2002 και 2003.

Σε μια άλλη εκτίμηση οίκου, η Bear Sterns αναβάθμισε την Du Pont σε buy, ενώ διατήρησε τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα.

Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της καπνοβιομηχανίας Philip Morris καθώς η μητρική της, Reynolds Tobacco Holdings, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αλλά και του έτους.

Μεγάλες απώλειες κατά 14% σημείωσαν οι μετοχές της λιανικής εταιρίας ειδών ρουχισμού Bebe, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά 17,6%.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι τίτλοι της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Φαρμάκων και Τροφίμων ενέκρινε το φάρμακο Arimidex της εταιρίας.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 1,73% στις 8427,20 μονάδες, ενώ και ο S&P ενισχύθηκε κατά 1,68% στις 893,91 μονάδες. Ο Nasdaq εκτινάχθηκε κατά 3,54% στις 1295,29 μονάδες.

Υψηλότερα κινήθηκε και η μετοχή της Motorola, καθώς η εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πετύχει τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v