Παραμέρισε την ανησυχία και έκλεισε θετικά η Wall

Σε θετικό πρόσημο έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού παρά την ανησυχία για την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, αλλά και για την πιθανότητα νέων τρομοκρατικών επιθέσεων με τη συμπλήρωση ενός έτους από την 11η Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν περιορισμένες τοποθετήσεις. Συνεχίζουν ανοδικά πετρέλαιο και χρυσός, στα 98 σεντς το ευρώ.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η επενδυτική κοινότητα, αν και, σε γενικές γραμμές, παρέμεινε επιφυλακτική, τοποθετήθηκε σε ”αγοραστικές ευκαιρίες”.

Σημαντική επίδραση άσκησε στη σημερινή συνεδρίαση η ανησυχία για την επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, αλλά και για την πιθανότητα νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

”Η άνοδοι αυτές θα πρέπει να αποδίδονται μάλλον σε short covering, παρά σε άλλες αιτίες”, σχολίαζαν αναλυτές, ενώ τόνιζαν, ότι, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη (ημέρα της επετείου της 111ης Σεπτεμβρίου), θα πρέπει να αναμένονται ισχνοί όγκοι συναλλαγών και ”επενδυτική επιφύλαξη”.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αυξημένα κατά 0,6% ανακοινώθηκαν τα αποθέματα χονδρικής των αμερικανικών επιχειρήσεων για το μήνα Ιούλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το Νοέμβριο του 2000. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,2%, ενώ τον Ιούνιο, το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 0,4%.

Αυξημένη όμως ήταν και η καταναλωτική πίστη για τον ίδιο μήνα, αφού διαμορφώθηκε στα 10,8 δισ. δολ., έναντι εκτιμήσεων για 10 δισ. δολ. και ενώ τον Ιούνιο είχε βρεθεί στα 8,9 δισ. δολ.

Πιέσεις ασκούσαν από την αρχή της συνεδρίασης στο δείκτη Dow Jones, τόσο η κίνηση της Morgan Stanley να περικόψει τη σύστασή της για τη μετοχή της JP Morgan, όσο και η απόφαση της Citigroup να αντικαταστήσει τον επικεφαλής του τμήματός της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Την πτωτική τάση που προκλήθηκε από την περικοπή των προβλέψεων για τις πωλήσεις της IDC, αλλά και τις προειδοποιήσεις για μειωμένα έσοδα της AOL, ξεππέρασε ο Nasdaq, κλείνοντας θετικά κατά 0,72%, στις 1.304 μονάδες.

Στο +1,09% και τις 8.519 μονάδες βρέθηκε ο Dow Jones, ενώ ανοδικά κατά 1,01% διαμορφώθηκε και ο δείκτης S&P 500, στις 902 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v