ΔΝΤ: Αισιόδοξο για την ανάκαμψη σε ΗΠΑ-Ευρώπη

Καθησυχαστικός ήταν ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Χέρστ Κέλερ, όσον αφορά στη συνέχιση της ανάκαμψης των οικονομιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ εναπόθεσε τις ελπίδες για ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας στις εξαγωγές.

ΔΝΤ: Αισιόδοξο για την ανάκαμψη σε ΗΠΑ-Ευρώπη
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Χερστ Κέλερ, σχετικά με την ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ σχολίασε ότι η αντίστοιχη ανάκαμψη στην Ιαπωνία εξαρτάται από τις εξαγωγές.

Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη ξεκίνησε ήδη από το περασμένο έτος, και ”παρά το ότι οι προοπτικές δεν είναι και οι καλύτερες κατά κάποιο τρόπο για Ευρώπη και ΗΠΑ, πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί”.

Οι κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που εμφανίζονται στις προβλέψεις του ΔΝΤ, έγκεινται κυρίως στις τοπικές πολιτικές διαμάχες, την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών και τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά.

Όσον αφορά στην Ιαπωνία, ο Κέλερ δήλωσε πως τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η χώρα ”ίσως κατορθώσει επιτέλους να ξεφύγει από την ύφεση”, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας θα είναι σταδιακή, άμεσα εξαρτώμενη από τη ζήτηση των ξένων αγορών, και συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμη, κάλεσε τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να επικεντρωθούν σε θέματα εταιρικής και λογιστικής διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v