Σε ”πορτοκαλί συναγερμό” και η Wall

Σε ”πορτοκαλί συναγερμό” βρίσκονται ΗΠΑ εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για τρομοκρατικό χτύπημα, ανήμερα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου. Τα κέρδη της Wall εξανεμίστηκαν, ενώ το θετικό πρόσημο διατηρούν τοποθετήσεις θεσμικών. Ανοδικά το πετρέλαιο, μετά την προειδοποίηση από το ναυτικό των ΗΠΑ για πιθανές τρομο- επιθέσεις κατά τάνκερ, στον Περσικό.

Σε ”πορτοκαλί” συναγερμό (orange) έθεσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ τη χώρα, για πρώτη φορά από το Μάρτιο, δείχνοντας έτσι την έντονη ανησυχία των αμερικανών ιθυνόντων για πιθανή επανάληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων κατά την αυριανή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και στερώντας από τους βασικούς δείκτες την ανοδική τάση του ανοίγματος.

Το θετικό πρόσημο φαίνεται να αποτελεί πρωτοβουλία θεσμικών παραγόντων, καθώς η μεγαλύτερη μερίδα του επενδυτικού κοινού φαίνεται απρόθυμη να τοποθετηθεί πριν την παρέλευση της ”μαύρης επετείου”.

Στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης συγκαταλέγεται η ευοίωνη ανακοίνωση της Ford για (μικρά) κέρδη στο τρίμηνο και στο έτος, ενώ στα αρνητικά οι προειδοποιήσεις της Nokia για μειωμένες πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο.

Με καθυστέρηση 90 λεπτών θα ξεκινήσει αύριο η συνεδρίαση στις αμερικανικές αγορές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της επίθεσης.

Στο +0,26% και τις 8.541 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow, ενώ μικρή άνοδο καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.309 μονάδες. Εξάλλου, θετικό κατά 0,25% είναι το πρόσημο μπροστά από τον S&P 500 (στις 905 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v