Ανοδος με… επιφυλάξεις για τη Wall

Η απόφαση της κυβέρνησης Μπους να θέσει τις ΗΠΑ σε ”πορτοκαλί συναγερμό” αποδυνάμωσε το ράλι που προκάλεσε το θετικό νέο για τα κέρδη της Ford. Οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί και το θετικό πρόσημο αποδίδεται σε θεσμικές κινήσεις. Ανοδικά το πετρέλαιο, μετά την προειδοποίηση του ναυτικού για πιθανή επίθεση κατά τάνκερς στον Περσικό.

Η απόφαση της κυβέρνησης Μπους να θέσει τη χώρα σε κατάσταση ”πορτοκαλί συναγερμού”, κάτι που σχετίζεται με την αυξανόμενη ανησυχία, αναφορικά με την πιθανότητα νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, εξανέμισε τα αρχικά κέρδη της Wall Street.

Κέρδη, που είχαν προκληθεί από την θετική ανακοίνωση της Ford, για τα μελλοντικά της κέρδη και την ώθηση που το νέο έδωσε στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών. Αρνητική επίδραση άσκησε εξάλλου, η προειδοποίηση της Nokia για την πορεία των πωλήσεών της, αλλά και (σε επίπεδο διεθνών εξελίξεων) η προειδοποίηση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, περί επικείμενων επιθέσεων σε τάνκερς που κινούνται στον Περσικό Κόλπο.

”Οι περισσότεροι επενδυτές βλέπουν ως ”ρίσκο” την τοποθέτησή τους σε τίτλους την παραμονή της επετείου για την 11η Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το θετικό πρόσημο της συνεδρίασης συντηρήθηκε από θεσμικούς”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής.

Με ενδιαφέρον αναμένονται εξάλλου, τόσο η ομιλία Μπους την Πέμπτη, όπου εκτιμάται, ότι θα ζητηθεί από τον ΟΗΕ, η επικύρωση της νομιμότητας πιθανής επίθεσης στο Ιράκ, όσο και αυτή του Α. Γκρίνσπαν αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπου θα διατυπωθούν οι θέσεις του ”γκουρού” για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνεδρίαση της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει 90 λεπτά αργότερα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της επίθεσης.

Στο +0,98% και τις 8.602 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ κέρδη κατά 1,19% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος σταμάτησε στις 1.320 μονάδες. Ανοδικά έκλεισε και ο S&P 500, στις 909 μονάδες και το 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v