Τάσεις αυτονόμησης για το Nasdaq

Πιέσεις εξακολουθούν να ασκούν στον Dow οι δυσμενείς ανακοινώσεις από τη Lucent και τη Honeywell, ενώ τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη της Adobe τόνωσαν το Nasdaq. Αντίρροπα είναι και τα οικονομικά στοιχεία, αφού σημαντική πτώση καταγράφει η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Σεπτέμβριο, ενώ αυξημένες ήταν οι λιανικές πωλήσεις του Αυγούστου.

Με διαφορετικές τάσεις πορεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall, καθώς οι ανακοινώσεις των Lucent και Honeywell πιέζουν τον Dow Jones, ενώ η ανακοίνωση της Adobe Systems τονώνει αρκετές από τις εταιρίες του Nasdaq.

H τηλεπικοινωνιακή Lucent, ανακοίνωσε, ότι περιμένει λιγότερα κέρδη κατά το δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ η κατασκευάστρια διαστημικού και αμυντικού εξοπλισμού, Honeywell, προέβη σε παρόμοιες προειδοποιήσεις για το γ΄ τρίμηνο.

Ανοδικές τάσεις χαρίζουν στο Nasdaq, η κερδοφορία της Adobe, η οποία για το γ΄ τρίμηνο ανακοινώθηκε κατά 3 σεντς υψηλότερη του αναμενομένου και η τόνωση που προσέφερε σε τίτλους όπως η Oracle. Αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρείται εξάλλου για τις μετοχές της Intel και της Applied Materials, που, από αρκετούς αναλυτές, κρίνονται υποτιμημένες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το Σεπτέμβριο, αφού ανακοινώθηκε στο 86,2, έναντι προβλέψεων για 88 (τον Ιούλιο στο 87,6). Άνοδο αντίθετα σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο (+0,8%, προβλέψεις για 0,5%), ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών παραγωγού, για τον ίδιο μήνα, έναντι προβλέψεων για +0,2%.

Στο -0,61% και τις 8.328 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο δείκτης Dow, ενώ μεταβολή +0,49% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.285 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,15% και ο S&P 500, πέριξ των 888 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v