Πτωτικό κλίμα ”επιβάλλει” η Lucent στη Wall

Συνέχεια στην πτωτική τάση της Πέμπτης δίνουν στη Wall οι προειδοποιήσεις της Lucent και της Honeywell για μελλοντικές, μεγαλύτερες του αναμενομένου απώλειες κερδών, καθώς και η σημαντική πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 86,2 από εκτιμήσεις για 88, ενώ θετική επιρροή ασκεί η αύξηση των λιανικών πωλήσεων. Εκτεταμένες απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Συνέχεια στις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν την Πέμπτη στη Wall Street φαίνεται να δίνεται και κατά το ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, κυρίως λόγω των προειδοποιήσεων της Lucent και της Honeywell, αφήνοντας στην ”άκρη” τα θετικά μακροοικονομικά νέα από λιανικές πωλήσεις και τιμές παραγωγού.

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρία ανακοίνωσε, ότι αναμένει τις απώλειες κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του έτους ευρύτερες από ό,τι είχε αρχικά νομιστεί, καθώς παρατηρεί μείωση των εσόδων της, ενώ η κατασκευάστρια διαστημικού και αμυντικού εξοπλισμού, Honeywell αναμένει συρρικνωμένα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αυξημένες κατά 0,8% ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής για το μήνα Αύγουστο ενώ οι αναλυτές περίμεναν το ποσοστό να διαμορφωθεί στο 0,5% και οι επιδόσεις του Ιουλίου ήταν στο 1,1%. Aμετάβλητες παρέμειναν άλλωστε οι τιμές παραγωγού για τον ίδιο μήνα, από –0,2% τον Ιούλιο με τους να προβλέπουν +0,2%. Εξάλλου, σημαντικά χαμηλότερα, στο 86,2, ανακοινώθηκε από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν η καταναλωτική εμπιστοσύνη για το μήνα Σεπτέμβριο, ενώ τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στα επίπεδα του 87,6 και οι αναλυτές ανέμεναν 88.

Σημαντικές (και αρνητικές) κρίνονται από τους αναλυτές οι επιδράσεις από τη χθεσινή ομιλία του Α. Γκρίνσπαν, ο οποίος περιγράφοντας την κατάσταση στην οικονομία των ΗΠΑ, επεσήμανε την ανάγκη για συγκράτηση των ελλειμμάτων και για δημοσιονομική πειθαρχία.

Στο -0,67% και τις 1.271 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης Nasdaq, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να υφίσταται τις συνέπειες των ανακοινώσεων της Lucent, ενώ πτώση κατά 0,60%, στις 8.329 μονάδες εμφανίζει και ο Dow. Αρνητικό πρόσημο και για τον S&P 500, ο οποίος κινείται κοντά στις 880 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v