Εταιρικά νέα ”μάτωσαν” τη Wall

Νέες μεγάλες απώλειες προκάλεσαν στη Wall Street εταιρικά νέα από Electronic Data Systems, IBM και Morgan Stanley, χωρίς τα ”γκρίζα” μακροοικονομικά νέα από απασχόληση και νέες κατοικίες να βελτιώσουν το κλίμα. Εκτεταμένες οι απώλειες και για τις ευρωαγορές- ”ασανσέρ” το πετρέλαιο.

Σε νέα σημαντική πτώση οδήγησαν τις αμερικανικές αγορές δυσμενή εταιρικά νέα, κυρίως από τον τεχνολογικό και τον χρηματοοικονομικό χώρο.

Η Electronic Data Systems εξέδωσε προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματά της του γ΄ τριμήνου θα καταγράψουν σημαντική από9κλιση σε σχέση με τις προηγούμενες εξαγγελίες της εταιρίας. εξάλλου, οι J.P. Morgan και Merrill Lynch, περιέκοψαν τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα τριμήνου της IBM, ενώ η Lehman Bros έκανε το ίδιο με την τιμή στόχο και τα προσδοκώμενα για το 2002 και 2003 κέρδη της εταιρίας.

Πίεση στους χρηματοοικονομικούς τίτλους άσκησε άλλωστε, η ανακοίνωση της Morgan Stanley, για σημαντικά χαμηλότερα κέρδη στο γ΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, πτώση μικρότερη του αναμενομένου κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας και διαμορφώθηκε για την εβδομάδα που τελείωσε στις 14/9, στις 424.000, έναντι των 430.000 την προηγούμενη και εκτιμήσεων για 415.000. Πτωτικά διαμορφώθηκε εξάλλου, ο αριθμός των νέων κατοικιών για τον Αύγουστο , στις 1,60 κατοικίες, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για 1,67.

Στο -2,82% και τις 7.942 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow ενώ απώλειες της τάξης του 2,85% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1,216 μονάδες. Πτωτικά κατά 3,01% έκλεισε και ο S&P 500, πέριξ των 843 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v