Ασχημα ”μαντάτα” για Citigroup, Morgan Stanley

Πρόστιμο 240 εκατ. δολ. αναγκάζεται να καταβάλλει η Citigroup, καθώς κατηγορείται ότι το τμήμα της της λιανικής τραπεζικής, κατά τη σύναψη δανείων χρέωνε υπερβολικές προμήθειες. Εξάλλου, πτώση κατά 13% εμφάνισαν τα κέρδη της Morgan Stanley για το γ΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Ασχημα ”μαντάτα” για Citigroup, Morgan Stanley
Την απόφασή της να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 240 εκατ. δολ. ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα Citigroup. Η τράπεζα προέβη στην κίνηση αυτή, ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορίες που αναφέρουν ότι ο χρηματοοικονομικός της βραχίονας με αντικείμενο τη λιανική, χρέωνε υπερβολικές προμήθειες, κατά τη σύναψη δανείων.

Από τα 240 εκατ. δολ. τα 215 θα καταβληθούν για την απόσβεση των απαιτήσεων της Federal Trade Commission, ενώ τα υπόλοιπα 25 εκατ. δολ. θα αφορούν την αποζημίωση πελατών που κατέθεσαν σχετικές αγωγές.

Εξάλλου, πτώση κατά 13% εμφάνισαν τα κέρδη της Morgan Stanley, κατά το γ΄ τρίμηνο του οικονομικού της έτους και διαμορφώθηκαν στα 611 εκατ. δολ., έναντι 705 εκατ. δολ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πέρσι. Η εξέλιξη αποδίδεται από τους αναλυτές στην καθοδική τάση του χρηματοοικονομικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v