ΗΠΑ: Αρνητικά τα στοιχεία για ανεργία, κατοικίες

Αρνητικά ήταν για άλλη μια φορά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με την αμερικανική οικονομία και αφορούσαν στη μείωση του αριθμού νέων κατοικιών κατά 2,2%, αλλά και στην μικρότερη από ό,τι αναμενόταν υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

ΗΠΑ: Αρνητικά τα στοιχεία για ανεργία, κατοικίες
Απογοήτευσαν τα στοιχεία σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς οι νέες κατοικίες υποχώρησαν κατά 2,2%. Πτωτικά κινήθηκε και ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας, όχι όμως στο ποσοστό που υπολογιζόταν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας διατηρήθηκε πάνω από τις 400.000 για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, διαμορφούμενος στις 424.000. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 410.000.

Τα αποτελέσματα αυτά εγείρουν νέες ανησυχίες, καθώς υποδηλώνουν ότι οι εταιρίες συνεχίζουν να απολύουν εργαζόμενους εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Εξίσου απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, και αφορούσαν στην υποχώρηση των νέων κατοικιών κατά 2,2% τον Αύγουστο, στα 1,609 εκατ. κατοικίες.

Οι κατασκευές νέων κατοικιών υποχώρησαν κυρίως στη μεσοδυτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη πτώση, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό για την οικονομία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v