Εταιρική ”σκιά” πάνω από τη Wall

Με σημαντική πτώση κινείται η Wall Street, καθώς οι προειδοποιήσεις και οι ανακοινώσεις χειρότερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων (EDS, IBM, Morgan Stanley), έπληξαν Dow και Nasdaq, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία από απασχόληση και νέες κατοικίες δεν κρίνονται βαρύνουσας σημασίας.

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε τη συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι επενδυτές φαίνονται επηρεασμένοι από εταιρικά νέα, αλλά και δυσμενή μακροοικονομικά νέα.

Τόσο η Morgan Stanley, όσο και η Electronic Data Systems ανέφεραν χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του έτους, ενώ καταγράφηκε μπαράζ περικοπών στις προβλέψεις οίκων Lehman Bros, JP Morgan, Morgan Stanley) για τα αποτελέσματα της IBM.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας διατηρήθηκε πάνω από τις 400.000 για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, στις 424.000. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 410.000. Υποχώρηση κατά 2,2%, κατέγραψαν εξάλλου, οι νέες κατοικίες τον Αύγουστο, στις 1,60 εκατ. κατοικίες, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 1,67 εκατ. κατοικίες.

Στο -1,66% και τις 8.037 μονάδες ξεκίνησε ο Dow Jones, ενώ απώλειες 1,37% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.235 μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο S&P 500, χάνοντας το 1,48% της αξίας του και διαμορφούμενος στις 856 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v