Στη Microsoft εταιρία σχεδιασμού της Nintendo

Το 49% που διέθετε στην εταιρία σχεδιασμού τίτλων για video-κονσόλες Rare πούλησε η ιαπωνική Nintendo στην Microsoft, χωρίς ωστόσο να έχει αποκαλύψει το μέγεθος της συμφωνίας.

Στη Microsoft  εταιρία σχεδιασμού της Nintendo
Στην Microsoft πέρασε το 49% της βρετανικής εταιρίας σχεδιασμού τίτλων για video-games, Rare, που διέθετε η Nintendo, χωρίς ωστόσο να έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών.΄

Η Rare σχεδιάζει τίτλους για το GameCube, κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών της ιαπωνικής Nintendo, καθώς και για το φορητό Gameboy. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η συνεισφορά της στις πωλήσεις της Nintendo ήταν όλο και πιο μικρή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ”πόλεμος” των εταιριών ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχει αναζωπυρωθεί ξανά, καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος στις ΗΠΑ, από όπου και περιμένουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα ”σκήπτρα” στον κλάδο κρατάει γερά η Sony με το επιτυχημένο Play Station 2, έχοντας καταγράψει σαφώς πολύ υψηλότερες πωλήσεις από ότι οι αντίστοιχες ”μηχανές” των ανταγωνιστικών της, το Xbox της Microsoft και το GameCube της Nintendo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v