Το triple witching ”νευριάζει” τη Wall

Νευρικό είναι το κλίμα, που επικρατεί στη Wall, λόγω των σημαντικών διακυμάνσεων, που προκαλούνται στα blue chips από το triple witching day και εν μέσω υποβαθμίσεων σωρείας εταιριών (Philip Morris, Kodak, Boeing) από επενδυτικούς οίκους. Για ”απρόβλεπτη συνεδρίαση” κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Σε νευρικό κλίμα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το triple witching day (ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών και των προθεσμιακών συμφωνιών) να προκαλεί σημαντικές διακυμάνσεις στα blue chips, καθιστώντας ευμετάβλητες τις αγορές.

Τόνωση προσέφερε στο Nasdaq η προς τα επάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της Qualcomm από την Banc of America, ενώ κέρδη καταγράφουν και οι Ericsson, Nokia.

Αρνητική επιρροή ασκούν εξάλλου, οι υποβαθμίσεις εταιριών που μετέχουν στο Dow, όπως η Philip Morris Morgan Stanley η Kodak από τη Bear Sterns και η Boeing από τη Merrill Lynch.

”Εξαιρετικά απρόβλεπτη” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την κατάληξη της σημερινής συνεδρίασης.

Στο -0,03% και τις 7.939 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones ενώ κέρδη κατά 0,11 εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.217 μονάδες. Στις 841 μονάδες ο S&P 500, σημειώνει πτώση κατα 0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v