DaimlerChrysler: Επενδύσεις στην Ασία 1,16 δισ. €

Το ποσό των 1,16 δισ. ευρώ πρόκειται να διαθέσει η DaimlerChrysler προκειμένου για την εξαγορά του 43% της μονάδας φορτηγών της Mitsubishi Motors και το 50% της αντίστοιχης μονάδας της Hyundai Motor.

DaimlerChrysler: Επενδύσεις στην Ασία 1,16 δισ. €
Περίπου 1,16 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να διαθέσει η DaimlerChrysler προκειμένου να εξαγοράσει το 43% της μονάδας κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων της Mitsubishi αλλά και το 50% της αντίστοιχης μονάδας της Hyundai, καθώς προσπαθεί να διευρυνθεί στην Ασία.

Η DaimlerChrysler αναμένεται να καταβάλλει το ποσό των 760 εκατ. ευρώ για το μερίδιο συμμετοχής στην μονάδα Fuso της Mitsubishi, ενώ θα αγοράσει το τμήμα φορτηγών της Hyundai έναντι 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η Ασία είναι η πιο γοργά αναπτυσσόμενη αγορά εμπορικών οχημάτων παγκοσμίως. Όπως ανακοίνωσε η DaimlerChrysler, η Ασία αναμένεται να αντιστοιχεί στο 50% των πωλήσεων στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σε σύγκριση με το τωρινό 43%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν πως στρατηγικά, πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση της DaimlerChrysler, χωρίς ωστόσο να εκλείπουν οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της εξαγοράς στην κατάσταση ρευστότητας της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v