FED και εμπιστοσύνη δίνουν τον τόνο στη Wall

Νέες απώλειες καταγράφει ο Dow, ενώ σε θετικό πρόσημο πέρασε ο Nasdaq, εν μέσω των μικτών αποτελεσμάτων από Goldman Sachs και Lehman Bros και αρνητικές προειδοποιήσεις από τεχνολογικές εταιρίες. Στο 93,3 υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Σεπτέμβριο έναντι εκτιμήσεων για 92,4 και 94,5 τον Αύγουστο, ενώ τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη βραδυνή συνεδρίαση της FED.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες της Wall εν μέσω μικτών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν επενδυτικοί οίκοι, αρνητικών προειδοποιήσεων από δύο τεχνολογικές εταιρίες, ανησυχίας για τιμή του πετρελαίου και την επικείμενη σύρραξη στο Ιράκ, αλλά και εν αναμονή της σύσκεψης της FED, στην Ουάσιγκτον.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 1 δολάριο ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο, ελαφρά καλύτερα από τα 89 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές. Αντίθετα, η Lehman Bros ανακοίνωσε αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της τάξης των 70 σεντς ανά μετοχή, σαφώς χαμηλότερα από τα 85 που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά και από την επίδοσή της το αντίστοιχο περσινό διάστημα (114 σεντς).

Στο τεχνολογικό κλάδο, η Novellus ανακοίνωσε ότι περιμένει τις παραγγελίες της ακόμη χαμηλότερες και από την πρόσφατη αναθεώρηση, ενώ η Cisco κοινοποίησε πως οι πελάτες της δυσκολεύονται να σχεδιάσουν τις παραγγελίες τους, λόγω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος.

”Η αγορά την έχει άσχημα” σχολιάζει αμερικανός trader ”δεν είχαμε μεγάλη πτώση για αρκετές ημέρες και φαίνεται ότι τώρα είναι η ώρα της”, προσθέτει.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, στο 93,3 ανακοινώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη για το μήνα Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν 92,4 και η προηγούμενη επίδοση ήταν στο 94,5.



Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου, η συνάντηση της FED στην Ουάσιγκτον (21.15 ώρα Ελλάδας), όπου, όμως, δεν αναμένεται να αποφασιστεί μείωση των επιτοκίων.

Χαμηλότερα κατά , στις μονάδες βρίσκεται ο Dow, ενώ απώλειες της τάξης του εμφανίζει ο Nasdaq, στις μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο τεχνολογικός δείκτης διασπάσει καθοδικά το επίπεδο των 1.165 μονάδων θα βρεθεί στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 1996! Σημαντικές οι απώλειες και για τον S&P 500,πέριξ των μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v