Wall: Θετικό κλείσιμο... αρνητικής εβδομάδας

Θετικό ήταν το πρόσημο για Dow και Nasdaq, με τα blue chips να καταγράφουν σημαντικές διακυμάνσεις, λόγω του triple witching day, καθιστώντας την αγορά ιδιαίτερα ευμετάβλητη. Θετική ώθηση έδωσαν στο Nasdaq οι ανακοινώσεις της Qualcomm για αυξημένα κέρδη, ενώ προβλημάτισαν οι υποβαθμίσεις εταιριών του Dow από επενδυτικούς οίκους.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ενώ σημαντικές διακυμάνσεις προκάλεσε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης το triple witching day, δηλαδή η ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών και των προθεσμιακών συμφωνιών.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Qualcomm για σημαντικά αυξημένες πωλήσεις κατά το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τόνωσε το ηθικό του Nasdaq. Σαν αποτέλεσμα, η Bank Of America αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου.

Αρνητική ήταν η επιρροή των υποβαθμίσεων πολλών μετοχών, που συμμετέχουν στο Dow από επενδυτικούς οίκους: Η Philip Morris υποβαθμίστηκε από τη Morgan Stanley, η Kodak από τη Bear Sterns και η Boeing από τη Merrill Lynch.

Κάτω από τις 8.000 μονάδες διατηρήθηκε ο Dow Jones, αφού δεν φαίνεται να ανακάμπτει από την είδηση για την υποβάθμιση της Πέμπτης, περί υποβάθμισης της IBM.

Στο +0,55% και τις 7.986 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow, ενώ σε θετικό πρόσημο έκλεισε ο Nasdaq, στις 1.221 μονάδες (+0,38%). Στο +0,25% και τις 845 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v