Βαριές απώλειες για Wall, Dax και FTSE 100

Σημαντικές απώλειες προκαλούν στη Wall εταιρικές ειδήσεις από την τεχνολογία (υποβαθμίσεις των Novellus, BAE, Applied Materials από επενδυτικούς οίκους), αλλά και η εντεινόμενη ένταση με το Ιράκ. Αρνητική είναι η επίδραση της πτώσης του δείκτη των δεικτών, ενώ σε επίπεδα προ του 1997 κινείται ο Nasdaq. Χαμηλά 6 ετών ”ακούμπησαν” Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το Nasdaq να επισκέπτεται επίπεδα προ του 1997, καθώς τη σκυτάλη των πιέσεων παίρνουν τώρα, μετά τους τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, οι τεχνολογικές μετοχές.

Η JDS Uniphase, ανακοίνωσε προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία αναμένει κατά 5% λιγότερες πωλήσεις στο τρίμηνο που τελειώνει αυτό το μήνα. Εξάλλου, αρνητική είναι η επιρροή των περικοπών στις οποίες προχώρησε η Lehman Bros σε σημαντικά τεχνολογικά χαρτιά, όπως η BAE Systems και η PeopleSoft.

Η CSFB με τη σειρά της αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της του 2002 και 2003 για σωρεία εταιριών ημιαγωγών, όπως η Novellus και η Applied Materials.

Σημαντική είναι άλλωστε η ανησυχία, που καταγράφεται στους επενδυτικούς κύκλους, από την άρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν να αποδεχτεί επιστροφή των επιθεωρητών με αυξημένες αρμοδιότητες, εξέλιξη που, όπως εκτιμάται, φέρνει εγγύτερα το ενδεχόμενο επέμβασης.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης των δεικτών για το μήνα Αύγουστο, ανακοινώθηκε στο –0,2%, έναντι προβλέψεων για –0,1% και ενώ η επίδοση του δείκτη για τον Ιούλιο, ήταν επίσης στο -0,1%.

Στο -1,94% και τις 7.830 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ πτώση κατά 2,62% σημειώνει ο Nasdaq, πέριξ των 1.189 μονάδων. Απώλειες κατά 1,74% εμφανίζει ο S&P 500, στις 830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v