”Δύσκολες ημέρες περιμένουν τη Γερμανία”

”Δύσκολες στιγμές” περιμένουν τη Γερμανία στο μέλλον, δήλωσε ο νικητής των εκλογών Γκ. Σρέντερ, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που απαιτείται, ενώ ο Λευκός Οίκος ζήτησε περισσότερα από τη συγνώμη του Βερολίνου για το ξεπάγωμα των διμερών σχέσεων.

”Δύσκολες ημέρες περιμένουν τη Γερμανία”
”Δύσκολες στιγμές” περιμένουν τη Γερμανία στο μέλλον, δήλωσε ο νικητής των εκλογών Γκ. Σρέντερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που απαιτείται ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, ιδιαίτερα στο ζήτημα της ανεργίας.

Παράλληλα έσπευσε να ανακοινώσει πως η νυν Υπουργός δικαιοσύνης H. Daeubler – Gmelin δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πρασίνους, ύστερα από την ατυχή έμπνευση που είχε να παρομοιάσει τον Πρόεδρο Μπους με τον Αδ. Χίτλερ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η δήλωση του Λευκού Οίκου πως η Γερμανία χρειάζεται παραπάνω από ”πολλή δουλειά” για την καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ τους, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή η Condoleezza Rice, που αποτελεί σύμβουλο του Τζ. Μπους για θέματα ασφαλείας, είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, απαράδεκτες της δηλώσεις της Υπουργού δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως ο δείκτης DAX καταγράφει αυτή την ώρα σημαντικές απώλειες διαμορφούμενος σε χαμηλά πεντέμισι ετών περίπου, δεδομένο που οφείλεται, μεταξύ άλλων σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Γερμανίας – ΗΠΑ και την επανεκλογή Σρέντερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v