Ισχυρές πιέσεις στη Wall, βυθίζεται ο DAX

Με ισχυρές πιέσεις κινείται η Wall λόγω των ειδήσεων από τον τηλεπικοινωνιακό, κυρίως, κλάδο, (JDS Uniphase και Sprint), αλλά και ανησυχίες για την επέμβαση στο Ιράκ. Ο Δείκτης των δεικτών υποχώρησε κατά 0,2% τον Αύγουστο έναντι -0,1 τον Ιούλιο και εκτιμήσεων για αμετάβλητο ποσοστό. Σε ελεύθερη πτώση η Ευρώπη και ειδικότερα ο DAX λόγω δηλώσεων του Γκ. Σρέντερ περί ”δύσκολων στιγμών στη Γερμανία”, αλλά και της σκληρής στάσης του Λευκού Οίκου έναντι του Βερολίνου.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με έντονη την κινητικότητα στους τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, κάτι που πυροδοτήθηκε από τις αρκετές ειδήσεις, που αφορούν τον κλάδο.

Η εταιρία κατασκευής οπτικών ινών JDS Uniphase προειδοποίησε για κατά 5% χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις, για το τρίμηνο που τελειώνει αυτό το μήνα, ενώ η Sprint FON Group ανακοίνωσε την πώληση του κερδοφόρου κλάδου της των τηλεφωνικών καταλόγων, στην R.H. Donnelley έναντι 2,23 δισ. δολ.

Πιέσεις δέχονται εξάλλου οι μετοχές της Procter & Gamble μετά τη δημοσίευμα των Financial Times, ότι η εταιρία προσέγγισε την Allianz, προκειμένου να αγοράσει το 43,6% που κατέχει η ασφαλιστική στην Beiersdorf, παραγωγό των προϊόντων Nivea.

Εξάλλου, δυσμενή επίδραση έχει η άρνηση του Ιράκ να συμβιβαστεί με τις μονομερείς αλλαγές που προσπαθεί να εκμαιεύσει η Ουάσγκτον από το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με τους επιθεωρητές των ΗΕ. ”Το γεγονός δίνει δικαιολογία στην κυβέρνηση Μπους να επέμβει στο Ιράκ, κάτι, που, τώρα, δεν φαίνεται καθόλου μακριά”, παρατηρούν αναλυτές.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, στο -0,2% ανακοινώθηκε ο δείκτης των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας τον Αύγουστο, ενώ τον Ιούλιο είχε βρεθεί στο –0,1% και οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αμετάβλητο ποσοστό.

Στο -1,33% και τις 7.879 μονάδες ξεκίνησε ο Dow Jones, ενώ απώλειες κατά 1,59% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.201 μονάδες. Πτώση 1,23% και για τον S&P 500, στις 835 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v