Fidelity: Επενδύστε σε μετοχές εκτός ΗΠΑ

Την τοποθέτηση κεφαλαίων σε μετοχές εξωτερικού συστήνει στους πελάτες της η Fidelity, που αποτελεί την ισχυρότερη εταιρία Αμοιβαίων Κεφαλαίων στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές της Fidelity στηρίζουν την παραπάνω άποψη στην σύγκριση του P/E, αλλά και του ρυθμού αύξησης των κερδών μεταξύ των αμερικανικών και μη εταιριών.

Fidelity: Επενδύστε σε μετοχές εκτός ΗΠΑ
”Επενδύστε σε μετοχικούς τίτλους εξωτερικού” συστήνει στους αμερικανούς επενδυτές η Fidelity, που αποτελεί την ισχυρότερη εταιρία Αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη εταιρία διανέμει ”ενημερωτικό φυλλάδιο” στο πελατολόγιό της όπου χαρακτηρίζει τις αμερικανικές μετοχές ακριβότερες έναντι έτερων μετοχικών τίτλων εκτός ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές της Fidelity, ο πολλαπλασιαστής των αμερικανικών εταιριών στο τέλος Ιουλίου, ακόμα και ύστερα από την κατακρήμνιση που υφίσταται η Wall το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαμορφώθηκε στο 28, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τους τίτλους ευρωπαϊκών εταιριών ανήλθε στο 19. Ο πολλαπλασιαστής των μετοχών που διαπραγματεύονται στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ανήλθε στο 15.

Εξάλλου η αδυναμία που επιδεικνύει το δολάριο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων ενισχύει περαιτέρω την άποψη που ενστερνίζονται οι αναλυτές της Fidelity, ενώ και οι καλύτεροι ρυθμοί αύξησης των κερδών στις μη αμερικάνικες εταιρίες έναντι των εγχώριων, αποτελούν ένα ακόμη επιχείρημα για τους μελετητές της Fidelity.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v