Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα στη Xerox

Δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται το θέμα των ”λογιστικών μαγειρεμάτων” της Xerox, αφού ο εισαγγελέας του Κοννέκτικατ συνεχίζει να διερευνά τις λογιστικές πρακτικές της εταιρίας των τελευταίων δύο ετών, ενώ η Xerox θεωρεί πως το ζήτημα έχει λήξει με το πρόστιμο 10 εκατ. δολ. που της επιβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα στη Xerox
Την πιθανότητα υιοθέτησης αδιαφανών λογιστικών μεθόδων εκ μέρους της Xerox συνεχίζει να διερευνά το αρμόδιο γραφείο του εισαγγελέα στο Κοννέκτικατ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times.

Στην αμερικανική εταιρία έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο αξίας 10 εκατ. δολ. από τον περασμένο Απρίλιο την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής των ερευνών της SEC δήλωνε πως το θέμα θα μπορούσε να ”φιγουράρει” ως ένα από τα μεγαλύτερα λογιστικά σκάνδαλα στην επιχειρηματική ιστορία των ΗΠΑ.

Με βάση τη συμφωνία με τη SEC η Xerox αντικατέστησε το σύνολο των κορυφαίων στελεχών της, ενώ συμφώνησε να διορίσει ανεξάρτητη συμβουλευτική και ελεγκτική εταιρία τα συμπεράσματα της οποίας θα γνωστοποιούνταν και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Xerox ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναδημοσιεύσει τα αποτελέσματα για το διάστημα 1997-2000, περίοδος στην οποία αναφέρεται η SEC ότι έλαβαν χώρα οι παρατυπίες της εταιρίας.

Η Xerox που αντιμετωπίζει υψηλό χρέος έχει επανειλημμένως δηλώσει πως το θέμα ανήκει στην ιστορία, αλλά όπως διαφαίνεται η SEC και το FBI δεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν κλείσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v