Lehman Brothers: Πτώση 37% στην κερδοφορία

Υποχώρησαν κατά 37% τα καθαρά κέρδη της Lehman Brothers για το γ΄ τρίμηνο του 2002, διαμορφούμενα στα 194 εκατ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή έναντι 309 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001. Ανάλογα κινήθηκαν τα καθαρά έσοδά της (-17%) διαμορφούμενα στα 1,35 δισ. δολάρια.

Lehman Brothers: Πτώση 37% στην κερδοφορία
Πτώση κατά 37% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Lehman Brothers για το γ΄ τρίμηνο του 2002, κυρίως λόγω της υποχώρησης των χρηματιστηριακών αγορών, αλλά και των συναλλαγών στα ομόλογα.

Αναλυτικότερα τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 194 εκατ. δολ. ή 70 σεντς ανά μετοχή, έναντι 309 εκατ. δολ. ή 1,14 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν τα κέρδη της να ανέλθουν στα 80 σεντς ανά μετοχή.

Τα καθαρά έσοδα για την τέταρτη ισχυρότερη συμβουλευτική εταιρία των ΗΠΑ ανήλθαν στα 1,35 δισ. δολ. καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 17%.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως τα παραπάνω ”αποκαρδιωτικά” αποτελέσματα πιθανόν να αναγκάσουν την διοίκηση της εταιρίας να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές προσωπικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τρίμηνο αποτέλεσε το έκτο από τα εφτά τελευταία, όπου η Lehman Brothers ”παρακολούθησε” τα κέρδη της να συρρικνώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v