ΗΠΑ: Ενισχύθηκαν τα Ομολογιακά Αμοιβαία

Σημαντικές εισροές κεφαλαίων σημειώθηκαν στα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (28, 19 δισ. δολ. αντίστοιχα) στις ΗΠΑ, ενώ αιμορραγία υπέστησαν τα Μετοχικά Αμοιβαία την παραπάνω περίοδο, με τις εκροές να αγγίζουν τα επίπεδα των 60 δισ. δολάρια.

ΗΠΑ: Ενισχύθηκαν τα Ομολογιακά Αμοιβαία
Την προτίμησή τους στα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια επιδεικνύουν οι αμερικάνοι επενδυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Lipper, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων παγκοσμίως.

Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη κατηγορία Αμοιβαίων προσέλκυσε κεφάλαια ύψους 28 δισ. δολ. τον Ιούλιο και 19 δισ. δολ. τον Αύγουστο, ενώ η τάση συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ενδείξεις των αναλυτών της Lipper.

Στον αντίποδα, αιμορραγία φαίνεται να υπέστησαν τα Μετοχικά Αμοιβαία τους παραπάνω μήνες στις ΗΠΑ, με τις εκροές κεφαλαίων να ανέρχονται στο ύψος των 60 δισ. δολαρίων.

Αναλυτές της Lipper αποδίδουν την παραπάνω τάση στην κακή πορεία που διαγράφουν οι δείκτες της Wall Street και την ανασφάλεια που βιώνουν οι επενδυτές αναφορικά με την οικονομία γενικότερα, ενώ δε διστάζουν να υποστηρίξουν πως η παραπάνω τάση δεν φαίνεται να ανακόπτεται σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v